Kroppen är oberäknelig!

Nu har jag fått testa ytterligare en av basens faciliteter; sjukhuset. Jag har nämligen legat hela dagen med dropp! Gôrtrevliga nurses och proffsiga doctor Simmings gick inte av för hackor hon heller. I går vaknade jag nämligen med kraftig yrsel och fick panik. Svimningen låg nära.  I morse var det likadant och då bestämde jag mig för att bli kollad.

Roxanna och Vallery ger sig an mina ådror.

Efter en hel dags tester och analyser visar det sig att förutom blodtrycket är allt bra. Simmings teori är; dehydration, alltså uttorkning. Jag dricker för lite. Vatten. Jag som trodde det räckte att ta varannan öl och varannan vin.

McDonalds Army Health Center på Fort Eustis

Kroppens indikator på att det är dags att justera vätskebalansen är inte alltid att man är törstig (i min ålder får jag väl tillägga) – då hade jag ju fyllt på. Det första varningstecknet på uttorkning är annars huvudvärk eller möjligen sendrag (kramp) och utmattning. Men jag hade inga andra tecken mer än hjärtklappning och en kraftigt snurrande omvärld så jag såg inte sambanden. Kanske är det några dagars trampande i 33-gradigt New Orleans som har bidragit till mitt tillstånd. Därefter direkt hem till Newport News och grillfesten för nästa kull av svenska Black Hawk-elever – och det var väl inte så många som tänkte på vatten på den festen….

Åtta unga män har som sagt anlänt denna vecka. De börjar nu samma utbildning som Änders och gänget och går till november. En av fruarna verkade sugen på att gå med mig på kören, kul!

I övrigt har jag upptäckt ännu mer än bara sjukhuset på Fort Eustis. Här finns ju också möjlighet att rida! Och köra go-kart, hyra stugor, paddla, spela golf… Och snart börjar sommarkonserterna på basens ”park” med soul och blues och rock!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *