Fifties on Five!

Det är något särskilt med 50-talsmusiken. Så smäktande och svulstig i sina påhittade kärleksbekymmerstexter. Och samtidigt the first decade of rock n’ roll. Jihaa! Wapp wapp tjoani ani. Connie Francis. Gene Vincent. Sam Cooke. Buddy Holly. Richie Valens. Bill Haley. Elvis… Say no more.

Det amerikansk tv får i minuspoäng väger radion upp i pluspoäng! Massor av utmärkta kanaler men bäst är 50’s on 5, 60’s on 6, 70’s on 7 och så vidare. Bara att ratta in efter vilket decenniehumör man är på för tillfället. Lite har de fuskat med 20’s on 2 men i övrigt underbar, favourite music 24 hours a day. Commercial free! Be mig inte åka och handla om radion är på, Walmart eller Fancy Fancy Mal Whatever. Jag blir kvar på parkeringen, i bilen.

På Västerhöjdskolan i Skövde 1977 fick vi som specialarbete göra ett mediainslag. Min grupp gjorde ett tv-program om Rock n’ Rollens historia, vi tog allt från början. The grand opening med Bill Haley 1956 och sen hela vägen, jag minns inte helt vad ”programmet” innehöll. Jag skulle ge min skalp för att få tag på den rynkfria inspelningen…

Long distance information, give me Memphis, Tennessee

Något ångrar mest är att jag vid en flytt slarvade bort en autograf från Chuck Berry och en från Fats Domino. Hur kan man göra något sådant!?

Chucken fick jag revansch på för 5 år sen på Trädgår’n då jag dessutom fick showa med honom på scen! Men Fats – han gick illa åt under Katarina men han lever ännu, kanske jag skulle ta en tripp till New Orleans nu när det ändå bara är 170 mil dit…
Want ya come along with me 🙂 ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *