Appomatox – Aylesbury Drive

Avslutande delen av vår rrrrroadtrip! Och samtidigt är cirkeln sluten i min bildningstur i Civil Wars fotspår. Åtskilliga slagfält och minnesplatser återstår, men jag tror jag nu har sett de viktigaste. När jag for hit var mitt intresse för amerikanska inbördeskriget tämligen svalt och hade aldrig kunnat ana att det skulle få så mycket utrymme i våra utflykter. Men dels är det väl för att det finns så mycket gestaltat kring detta, man trillar på monument och platser hela tiden, dels att människor är så engagerade och ivriga att delge, dels att vi haft turen att lära känna några av dessa människor som trollbundit oss med sin kunskap. Berättelserna har liksom fått ett inifrånperspektiv med personliga minnen och beröringspunkter.

Under konstruktion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *