Tjat om mat

Idag gjorde jag misstaget att inhandla världens godaste jordnötskaka. Helt onödigt, i kassan, den bara slank med. Men guuud så god.

Svåra att motstå.

Det är orättvist att ha dålig karaktär när man kämpar med workout och jogging och det samtidigt finns så mycket gott att inte motstå. De dignar av nyheter i mataffärer och marknader. Visionen att möjligen komma ned en storlek står och vacklar på ett ben…

Kanske på grund av all ost? Det här är ett ostälskande land, det finns i precis allt. Men ändå kan de ingenting om ost, alltså OST, riktig ost. Säger jag i delikatessdisken att jag vill ha något med stark smak kommer de likväl med något som smakar…. ingenting! Amerikanarnas osthysteri går främst ut på att födan ska bli geggig och go. Men smak, det vet de inget om. Blåmögel, cheddar och havarti är bara exotiska namn.

Årets första glass är inmundigad. Och detta med en nymodighet som heter mini melt. På

Nyhet på glassfronten.

svenska skulle den nog heta glassbollar eller glasskulor. Små soft airgunliknande kulor som är kallare än glass. Godare? Nej men det var kul att prova.

Generellt om maten i usa är att det finns mycket mer produkter och varianter att välja på och att prisläget allmänt är lägre. Man får mer för pengarna. Kött är billigt, potatis däremot är förhållandevis dyrt. Som svensk saknar man ju vissa produkter, särskilt fil och riktig yoghurt. De är livrädda för fett här och deras yoghurt känns som smaksatt lim med låg- eller 0 fetthalt. A-fil och onaka börjar kännas som en våt dröm.

Poptarts, twinkies och annat lullull är mycket populärt, sött och gott. Det är kakor man kör i brödrosten och muffins med kräm i. För den som älskar pannkakor och dess släktingar finns underbara National pancake house och Waffle house. Mums!

Men varför har de kassar utan handtag! Har hittills trott att det bara var en filmgrej, det där att de bär sina matkassar i famnen. Men det är på riktigt. Papperskassarna har inga handtag!

Mer i kassen för pengarna, men som på TV – kasse utan handtag.

På tal om mat så var Anders och jag på middagsbio, ännu en nyhet som iaf inte jag sett i Sverige. på Cinebistro äter du middag eller fikar samtidigt som du ser film! Lite makabert kanske att se Hunger games samtidigt som man moffar i sig lax, ceasarsallad, drinkar och cheasecake.

Servering på bion.
Servering innan filmens början.
       Biomat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *